bESTÄLL ONLINE ELLER OFFERT

Köp och leveransvillkor

Köp och leveransvillkor

Allmänt

Följande allmänna köpvillkor (”Köpvillkor”) gäller vid beställning av produkter via offert som mejlas av säljare hos Hagafönster AB. För att kunna göra ett köp hos Hagafönster AB måste du acceptera köpvillkoren som du gör genom att klicka på ”Godkänn offert” i mejlet. Genom att acceptera köpvillkoren förbinder du dig att följa köpvillkoren i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om hur vi skyddar personuppgifter.

När en order är mottagen hos Hagafönster AB bekräftas den genom att säljaren mejlar information om din beställning. Kontrollera alltid informationen i din orderbekräftelse för att säkerställa att allting stämmer. Hagafönster AB uppmanar dig att spara denna orderbekräftelse för när transaktionen är genomförd och din order är processad gäller orderbekräftelsen som kvitto. Vid köp mellan Hagafönster AB och näringsidkare gäller köplagen (1990:931), medan konsumentköplagen (1990:932) gäller vid köp mellan Hagafönster AB och konsumenter.

När Hagafönster AB har bekräftat en beställning uppstår ett bindande avtal mellan dig som kund och Hagafönster AB, organisationsnummer 559137-0969.

  Priser

  Varje produkt anges med pris inklusive moms, såvida inte annat anges i offerten. Frakt och andra avgifter framgår med egen post i offerten. Leverans sker till den adress som anges vid beställning.

  Betalning

  Betalningssätt

  Betalningsvillkoren för produkter från Hagafönster AB innebär att kunden kan välja att betala via faktura, kreditkort eller banköverföring. Vi erbjuder betalning via faktura i samarbete med Svea Bank AB. Vid köptillfället görs en sedvanlig kreditbedömning, som innebär att en kreditupplysning tas. Du får hem en kopia av kreditupplysningen per post. För att kunna handla mot faktura måste du vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige.

  Avbeställning och ändring av order

  När en order har bekräftats kan den inte makuleras eftersom produkterna tillverkas enligt kundens önskemål. Vid en order av måttbeställda varor kan ingen ändring göras. Om ordern annulleras när produkterna har börjat tillverkas eller är tillverkade, kommer Hagafönster AB att kräva ersättning för alla kostnader som företaget har haft i samband med beställningen. Alla produkter ägs av Hagafönster AB tills fakturan är betald.

  Köpvillkor

  Vid köp av produkter hos Hagafönster AB träffas ett avtal mellan kunden och företaget. En bekräftelse på ordern skickas till den e-postadress som anges vid beställning. Hagafönster AB gör en kreditupplysning på sina kunder och kan kräva förskottsbetalning vid ej godkänd kreditupplysning. Priserna som anges kan ändras om det är uppenbart att felaktigt pris har angetts. Försäljning till minderåriga (under 18 år) godkänns inte utan målsmans godkännande.

  Betalningsvillkoren för produkter från Hagafönster AB innebär att kunden kan välja att betala via faktura, kreditkort eller banköverföring. Vid betalning via faktura samarbetar företaget med Svea Bank AB som kräver person- eller organisationsnummer vid beställningen. För att kunna handla mot faktura måste kunden vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige

  Reklamation/Ångerrätt

  Ångerrätt

  När du handlar hos Hagafönster AB tillämpas ångerrätten i enlighet med Distansavtalsslagen och avtal utanför affärslokaler (https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/). Detta är en lagstadgad rättighet för dig som kund. Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från dagen du har mottagit varan eller hämtat den på aviserat utlämningsställe. Ångerfristen kan utnyttjas direkt efter att du lagt din beställning. Observera att du som kund står för eventuella returkostnader vid åberopande av din ångerrätt.

  Det finns dock vissa undantag från rätten att ångra ett köp. Ångerrätten gäller inte så kallade tillverkningsprodukter, det vill säga varor som anpassats efter dina specifika önskemål (exempelvis måttbeställda dörrar, fönster eller glaspartier).

  Vid retur ska varan återsändas oskadad och i sitt originalemballage. Om din hantering av produkten inneburit en förminskning av dess värde, kommer vi att göra ett avdrag med motsvarande belopp för värdeminskningen.

  Om du önskar att ångra ditt köp av en lagerförd produkt, kontakta kundtjanst@hagafonster.se.

  Reklamation

  Om du har fått en felaktig eller skadad vara, kontakta oss omgående. Enklast gör du detta genom att kontakta oss på 090-181800 eller via email kundtjanst@hagafonster.se

  Om en produkt skulle visa sig vara felaktig förbinder sig Hagafönster AB att i första hand byta ut, reparera eller tillhandahålla reservdelar. Reklamationsrätten omfattar inte produkter som anses blivit utsatta för normalt slitage.

  Återbetalning

  I de fall återbetalning är aktuell, görs detta i första hand till ursprungligt betalsätt, eller till ett bankkonto som kunden anger. Återbetalning sker oftast inom några dagar, dock senast 14 dagar. Hagafönster AB förbehåller sig rätten att vänta med återbetalningen tills företaget har fått tillbaka varan i sin helhet. Observera att du som kund står för fraktkostnaderna.